Feb 28, 2023, 11:15 AM

Крокодилът и маймуната 

  Poetry » Humour
229 0 0

Веднъж крокодил заговори маймуна,

криещ във ума си лошо намерение:

Със цел да натрие нейната муцуна

и да я подложи той на унижение.

 

- Омъжена ли си? - попита я лукаво

подготвен беше той за варианти два:

ако речеше да, ще каже той направо:

Маймуна като теб, че как така успя?

 

Ако отречеше със скръбна струна

щеше да я скърши със същия стил:

- Че да те вземе такава маймуна

някой трябва яко да се е напил.

 

Маймуната обаче отвърна незабавно:

- Как да се омъжа?- Нямам вече сили,

търся си съпруг от толкова отдавна,

но край мене има само крокодили.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??