Aug 2, 2017, 8:01 PM

Кръг 

  Poetry
322 3 6

Тук пътят се оказа просто кръг:

отново и отново, и отново

към центъра си се стреми светът,

заченат много преди всяко слово.

 

Променяха се само вечните звезди.

Скъсяваха дъха на бледите си сенки.

Кълбото на живота бързо се разви,

заплитайки сюжетните си бримки.

 

Какво ли значи права пред финал?

Идеята е част от общата безбрежност.

Обвързва се победа със провал.

Жестокостта не знае що е нежност,

 

а пътят се оказа просто кръг.

Отново и отново, и отново

към центъра си се стреми светът,

заченат много преди всяко слово.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??