Опитвам свой свят да подредя!
Такъв любовен,
нежен хубав,
и мойте чувства там да споделя
мечтата моя,
в него да разцъфне!
Опитвам там и кукли
някакви да подредя!
Да ме обграждат
да стоят, да ме обичат!
А те все живи се творят
и искат мен да управляват!
Опитвам кукли да творя
опитвам да ги управлявам,
накрая куклата оказвам се все аз,
седя, а куклите
с мен се забавляват!
Опитвам се любов да избера,
да я опиша,
да я нарисувам,
портрета неин, аз сам да сътворя
накрая портрета мой тя вае.
Живота с кукли е игра!
На любовта, там танца е безкраен,
и мислиш кукли,
че ти твориш,
дорде от тебе кукла ваят.
Танцува кукления танц,
в живота, любовта
и куклата започва първи танц,
но води го до края тя!
Започваш с кукла под ръка,
танцуваш танца си за двама,
накрая топля кукленска ръка
душата ти съвсем е кукленска накрая.
Танцуваш кукленския танц
върти те любовта в безкрая,
по пътища любовни под ръка
две кукли стигат края!
Максим Велков
© Максим Велков All rights reserved.