Jun 20, 2009, 8:01 PM

КУЛТУРА 

  Poetry » Phylosophy
1002 0 7

КУЛТУРА


(На Емилия Копчева и Митко Шаблата– Бъдете здрави и радвайте децата и нас, техните родители!)

 

Културата не остарява и е жива.

Зачената, как и къде,

родила се е тя красива

и още по-красива, няма да умре.

 

Културата е свободолюбива.

Не иска да извият нейните ръце,

затуй съпротивлява се красиво.

Тя полицейщина не ще.

 

Културата не ще кючеци.

Тя тялото не си тресе

и пошли думи не пелтечи.

Тя ни танцува със сърце.

 

Културата, казват, е тактична.

От нея няма как да се обидиш,

освен присвит в душата си себична,

ти глупостта си да не видиш.

 

Културата е песничка красива.

Тя върху дървета не расте.

Културата е най-щастлива,

когато си играе със дете.

 

Културата израства бавно.

Простакът може да я посече,

затуй тя трябва да се пази

от омърсените ръце.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??