Jan 8, 2024, 4:44 PM

Къде ли си, принце мой? 

  Poetry
248 1 8

Къде се губиш, принце? 
Чакам те отдавна... 
Жаби целувах даже!
И дори това 
не можа 
да ме откаже... 
После се влюбих 
в един
блестящ мъж, 
принц досущ... 
Деца му родих, 
но... оказа се
Жабок 
и в блатото 
го ритнах, 
за отскок... 
Къде се губиш, 
принце мой? 
Каретата ти 
да не спука гума? 
Или 
влезе в бой
за чест 
и слава бляскава? 
А може пък 
охлюви безброй
вместо коне
да теглят
каляската царска? 
Принце мой, внимавай, 
не бързай, 
не се уморявай, 
но и твърде 
не закъснявай, 
че като слезеш
от твоята каляска
да не ме намериш
с бастун или тояжка!
😀

 

© Людмила Данова All rights reserved.

The work is a contestant:

Да се посмеем заедно »

14 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??