Jul 7, 2013, 7:06 AM

Къде се губих, Господи, къде? 

  Poetry » Other
416 0 4

Къде се губих, Господи, къде

по пътищата, твоите, господни,

небрежно метнал сивото сетре,

в сърце понесъл стихове бунтовни?

 

В пустинята, по пясъчния дял,

и в дебри на гори непроходими,

в моретата, под яростния шквал,

в крилете на просторите ти сини,

 

навсякъде, където и да спра,

със скитническа длан за милостиня,

ухо допрял към земните недра,

преминал планини, блата и тиня,

 

пред мене виждам твоята ръка,

сурово ме поглеждаш и подканяш

аз пътя си до край да извървя,

каквито и сирени да ме мамят!...

 

Небрежно метнал сивото сетре,

в сърце понесъл стихове бунтовни,

по пътища минавам за сефте

и те навярно дълго ще ме помнят.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??