Мразя да рисувам небеса.
Господи, рисува ми се маса.
Даже и да бъде празна тя,
пак да я рисувам съм съгласен.
Четири крака, върху земна твърд,
нищо че Земята е сферична.
Сякаш е засукала от гръд
празното проклятие кармично.
Четири крака - символ на любов,
а любов е символ на картина.
Планината се оглежда в ров,
а ровът се вглежда във лавините.
И над тях искрят безброй звезди,
сякаш се множат да ги разпитвам,
а небето, Господи, мълчи...
Масата жужи, ала не стихва.
До детайл аз масата я знам,
за небето само предполагам.
Чистата душа е моят храм,
а на друга аз не ще залагам.
© Валентин Йорданов All rights reserved.