Nov 12, 2010, 2:52 PM  

Към нов живот 

  Poetry » Other
537 0 0

КЪМ  НОВ  ЖИВОТ

 

 

Сърцето му е свито като зъзнещо дете

със съзнание, обвито в мрачна пелена.

Душата му копнее по отминалите времена.

Защо в спомените чувства се добре,

макар да го обливат с водопади от тъга?!

 

Сякаш забравил да живее във времето сега,

връща се към миналото – там на брега,

където щастие броеше, както песъчинки във нощта.

 

Така животът преминава в хлад и самота,

а серпентината се спуска надолу в пропастта,

където непрогледната тъма

оставя го без вяра, без жажда за борба.

 

Приятелю, недей... Отърси се от това!

Отвори очи за настоящето сега –

то неумолимо чука на твоята врата.

 

Смелостта си призови и знай –

както миг се в шепи не лови,

така не ще се върнат миналите дни.

Доброто запази и себе си познай –

това е същността и борба докрай!

 

Трудности ще има – едни ще победиш,

пред други главата горда ще склониш,

но поуки ценни ще са твоята награда,

а приятелското рамо – твоята отрада.

 

Силата е в теб – напред ти продължи,

а когато стаята е празна – надежда не губи!

Знай, че в тъмнината на нощта

небето не остава без нишка светлина –

звезди мъждукат или тихата луна

свети в мрака и чака си деня.

 

Светът за нас е сътворен,

дух на нас е тук дарен.

Търси и вярвай в утрешния ден,

а когато станем пепел ний от тлен –

предстои ни ново обновление,

метаморфоза и друго проявление...

 

Живот за нас във бъдно измерение!

 

 

11.XI.2010
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров All rights reserved.

За мултимедийна визуализация, моля отворете: www.vbox7.com/play:21d40ea0

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??