Apr 16, 2006, 3:03 PM  

КЪРВЯЩ СПОМЕН 

  Poetry
1045 1 5

 

 

КЪРВЯЩ СПОМЕН

       на  Рóсинка

 

 

Ти спомняш ли си

нежната зора,

тогава след нощта

любовна - дива,

когато под клоните

на старата върба,

тъмата изпращахме

да спи - насила?

Ти спомняш ли си

за росата, намокрила

постланите ни дрехи

в нощта, в която

горе на небето,

звездите обикаляха

в очите ни като комети?

Ти помниш ли...

августовските светулки,

щурците - музканти

свирещи в полята?

Срамежливата луна

огряваща земята,

и греха на две

горящи същества?

Ти спомняш ли си

за реката, за водата

бистра - свежа,

стичаща се бисерна

на едри капки, по

голата ти нежна кожа?

Аз си спомням, но...

какво се случи,

та сега дори не щеш

с очи да ме погледнеш?

Отминаваш и мълчиш!

Кажи ми “–Добър ден”.

Ела да пием

пó едно кафе.

Да си побъбрим

и да помълчим!

Или може би...

и теб те мъчи

този кървящ спомен...

за двама млади -

за нощ, река, върба

и две съдби,

разделили се навеки!

 

 

.   .   .

Ivaylo Atanassov

13.04.2006 г.  (4.05 h )

Senftenberg - Germany

 

© Ивайло Атанасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??