Пристъпва бавно късната любов в живота,
лети с крила на капещи от есента листа.
И с посребрените от есенна слана коси,
заплита в бели мрежи летните треви.
Небето с облаци покрито мрачно,
отлитат птици на ята от тук.
За края ни на дните стягахме се бавно,
внезапно любовта макар и късна,
макар и изненадваща света ни преобърна.
Тя няма летните горещници,
мъгли и ситен дъжд е свитата и тук.
Узрели плодовете бавно капят,
тревите и листата пожълтяват в миг.
И жълтите листа се стелят мълчаливо,
посрещат с радост есенния грим.
И шари се земята с цветни краски,
на късната любов парадния килим.
Изглежда мрачна и студена,
тъй безнадеждна, няма как.
Не е ли времето си изтървала,
не закъсня ли тъй фатално тя?
Но взри се зад косите посребрени,
зад жълтите листа в сърцето погледни.
Ще чуеш глухо мощни удари туптят,
и ще усетиш огнени потоци в нея врят.
Ще се запали щом я ти погалиш,
и устни в нея впиеш в свойта жар.
Със огън късната любов ще те погали,
със страст ще лумне във сърцето ти пожар.
© Петър Петров All rights reserved.