La Donna e mobile…
на Теб...
Една Жена със нежновея
танцува, свирейки с уста-
за първи път в нощта, до нея
се бе докоснала Страстта...
Красива, утринна, подвижна
във още нощен аромат:
подскача весела, безгрижна
като пчела от цвят на цвят...
Брилянтна утрин...Хлад и свежест,
Живота е неустоим,
но без усещане за Нежност
и Трепет, трудно обясним!...
Като Послание се носи
дошло от нощ, в която тя
се бе отдала без въпроси...
Светът да слуша занемя...
Край нея- Вятър, птичи песни
пред нея- хоризонта спрял
е все да бяга и е лесно
да иде с Вятъра на бал...
Със птиците се заиграва
ако ли Вятърът не ще...
Каква Жена!...Вселена цяла,
а не изследвана въобще...
Но с чудна яснота разбрала
тя женският си интерес
във прелестна самозабрава
лудува в утрото с финес...
Мъхът по младата й кожа
настръхнал от нощта стои,
че само мъжка ярост може
страстта му да успокои...
.... Една Жена със бързовея,
подскача, свири си с уста-
Светът се радва, птици пеят,
дървета махат със листа...
Но и звездите все блуждаят
и сменят своите места...
(Нали и ние от Безкрая
опитомили сме Страстта?..)
...Пристъпва палаво, игриво
към друга нощ и друг екстаз
и ту подвиква закачливо
на Вятъра със Нова страст,
ту спира и цветята гали
преди напред да продължи...
....Една Жена!....И Бог едва ли
могъл би да я удържи!...
д-р Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.
с душа на мъжко ребро,
опитай се-опитоми я,
с вдъхновеното ти перо!
Поздрав!