May 5, 2009, 3:38 PM

Лакомата жабурана 

  Poetry » For kids
665 0 1

Жабурана рано рани,

та жабока кани

днес на гости да отидат,

с близки да се видят.

 

И нагиздени се вдигат,

живо-здраво стигат.

Там ги канят свати стари

със мухи, с комари.

 

Лапа бърже жаба дърта,

хич се не озърта,

че се всичките наели

и отдавна спрели.

 

Че на връщане клетница -

жаба кекерица

си повлече с труд снагата -

не държат краката...

 

Съжали я жабок стари,

па я натовари

и отнесе, та я гътна

в локвата им мътна.

 

© Иванна Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??