Jul 5, 2023, 12:08 AM

Лампичка, изключена от главния бушон 

  Poetry
171 0 2

Той е просто един от безбройните луди на Разград –

само малко по-странен, защото е влюбен във думите.

Сяда винаги в първия ред – в първи ред не приказват.

Там мълчат и попиват с очи всяко ново безумие,

 

всяка буква, накриво заклинчена в ляво подребрие,

всяка сричка, откъсната силом от многото болка.

В първи ред не звънят телефони. Не шепнат. Подредба е –

подредените там все са луди. Но луди – доколко?

 

Ето, той – непознат за човеците в пълната зала,

със сплъстена коса, неподстриган, с очи като месеци.

Може би възмущение някакво в някого пали.

Може би всички ние съзираме в себе си просяци...

~~~

 

Бе се спрял тоз човечец край масата с малка почерпка.

Та си казахме дума-две – стана въпрос за поезия. 

 

После тръгнахме – улица дълга към схлюпена черква.

Зад гърба ни – града. С диагноза –  културна амнезия. 

 

 

 

 

 

 

 

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??