Feb 11, 2014, 11:45 PM

Летни жеги 

  Poetry » Other
307 0 0

Задъхвам се от летни жеги.
Навънка този свят гори!
Спасителните нощи, где ги!?
О, жегата не се търпи!

Облечени сме като Ева
или като мъжа Адам,
но лятото с ръцете леви,
претиска ни, защо не знам!

Тук от небето пада огън,
светът е сякаш разтопен!
Отправяме молби към Бога,
да издържим и този ден!

Туй лятно към нас няма милост!
От Африка ли е дошло?!
От Ада ли то черпи сили...
Туй чудо тук не е било!

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??