Dec 22, 2009, 3:32 PM

Листопад 

  Poetry » Other
921 0 30

 

 

Листопад

 

 

                                            На Крис Бъроуз и

                                   неговите абортиращи кестени

                                   ( една женска гледна точка )

 

 

Листата на черешата презряха,

забравили отдавна що е плод,

и бавно със моравата се сляха

в последен танц под сивкавия свод.

 

Земята ги посрещна и простена,

набъбнала от есенни води,

нетърпелива вече да зачене,

та пролетта – отново да роди.

 

Небето мимолетно се усмихна,

лъча проблеснал мигом си прибра

и цялата природа пак притихна,

вглъбена във любовната игра.

 

Мъглата тихо влакнест плащ наметна,

намигна и интимност им дари –

пред любопитно паленце  с жилетка

завесата си спусна и ги скри.

 

 

 

© Нелиса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??