Sep 25, 2013, 8:34 PM

Лолита на средна възраст 

  Poetry » Love
567 0 3

Тя е като момиче –
смее се във дъжда,
боса към мене тича,
висва ми на врата...
Свирка си и танцува,
хвърля по мен звезди,
облаците рисува
с дъгоцветни бои.
Гледа ме дяволито,
сладко върти очи,
плитките си разплита
и като в сън мълчи.
Сяда до мен и гуши
в пазвата ми ръце,
смешно мъглица пуши
с пура от стебълце.
Нищо не ме попита
и не ми обеща,
устните ми опита,
стиснали самота.
Топла е като слънце,
жадна като река,
палава като вятър,
вкусна като греха.
Казах ù да не тръгва
и да остане с мен,
с лудостите да сбъдва
щастие в моя ден.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??