Aug 10, 2016, 4:16 PM

Лошата сестра 

  Poetry » Phylosophy
361 1 0

Лошата сестра

 

Помогни, любов, че от тебе има нужда.
Повече от теб да ù дадеш,
да преобразиш студеният портрет - нелеп
Тъмно Сива твоя е карикатура.

 

В нея, от тебе няма белег,
нито смисълът ù - възвишен.
Можеш ли да бъдеш нейният завършек?
Казват, че силата е в теб?

 

Растяхте заедно,
после неразделни.
Характери различно съвършени.

 

Ти ще бъдеш ли водача?
Или тя е слабото ти място?
Любов, ще подадеш ли си ръката
на сестра ти - лошата Омраза?

 

Помогни и й отново да обича
и на всеки, който й се врича.
В истината нека вярват,
а истинската истина си ти!

 

Научи сестра ти да обича,
Омразата в любов да се облича.
Бъди й пример силен,
Любов, научи сестра ти да обича!

 

 

© А.А. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??