Jul 10, 2011, 1:05 PM

Луда река 

  Poetry » Other
756 1 4

ЛУДА  РЕКА

 

Кой ли така отреди?
Наместо кротка, свенлива,
нейните луди води -
с дяволски чар да опиват.

Хуква в зори – с ветрове...
Нощем – звезди я задяват.
Пленница – на брегове,
Луда река си остава!

Нека се ронят от смях…
В ревност и гняв да се стрият.
Святост – е нейният грях.
И неподвластна стихия.

Скални отломки влече.
Над брегове се разлива.
Все към Морето тече.
Луда река...
И щастлива!

© Павлина Стаменова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??