Nov 6, 2023, 9:22 AM

Лудо стихотворение 

  Poetry
136 3 3

ЛУДО СТИХОТВОРЕНИЕ

 

… под мижавото слънце на ноемврий вълна́та кърти черните скали.

А вятърът в тръстиките се нерви – търкаля срещу мен валма бодли.

Пресипналите гларуси пикират, изопват върху плажа сив шпалир.

Със Лудия на Варна пием бира – бродяги в поднебесния Всемир.

Той, луд за две села и три околии, аз – леко трезвен, гладен, сам и слаб.

 

И – погледи във пясъка заболи – замезваме с коричка черен хляб.

Под нас морето ври като джакузи. И търсим в съблекалните приют.

Простих се вече с летните илюзии и хълтам в безначални бездни студ.

Не смогнах и молитва да си кажа – и с милата ми есен се простих.

А Лудият в тефтера ми на плажа за спомен ви написа този стих.

 

4 ноемврий 2023 г.

гр. Хасково, 8, 25 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??