На всички ни се случва този миг -
шегичка или хитринка да сторим...
А няма вдъхновител по-велик
от дявола, защо да спорим?...
Удобно в нас се настанява той
и с удоволствие ни "направлява"...
Допуснем ли го, тоз фалшив герой
„безценните" съвети ще ни дава -
кого да слъжем хитро тук и там,
и как от две-три майки да бозаем...
Понякога дори ни хваща срам,
но няма как – по свирката играем!...
Прескъпо плащаме за глупостта,
"съветите" излизат ни солено...
Разкайваме се за наивността
и... припкаме да минем "на червено"!...
© Роберт All rights reserved.