Jun 14, 2017, 11:02 PM

Луна за двама 

  Poetry
509 0 5

                                          Докато си представях 

                                          какво си представяш,

                                          когато заспиваш,

                                          малка сова обсеби нощта.

                                          Тъжен прилеп разграфи тишината

                                          с объркани, недоверчиви полети.

                                          Оживя тъмнината...

                                          Стискам очи...

                                          Зад неподвижните клепачи,

                                          в застиналия лапидариум на миналото

                                          е покой.

                                          Единствено 

                                          промъква се като крадец

                                          най-жълтата 

                                          луна за двама.

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??