Oct 24, 2023, 9:08 AM

Лятна страничка 

  Poetry » Phylosophy
188 3 14

Да съм есен ми е пряко сили,

нощем хладна, призори студена.

Обичливостта ми е вродена –

слънчеви лъчи, мъгла пробили.

 

Да съм спомен още ми е рано.

Будя се в потоци пълноводни.

Ашладисвам вейките безплодни,

проръмявам от небе продрано.

 

Диша лято в дългото ми пладне.

Вятър доземи ми се покланя.

Златото в зениците си каня,

благодат за погледите жадни.

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??