Jul 3, 2020, 8:04 AM

Лятната река 

  Poetry » Phylosophy
536 1 3

 

 

Докато има майка, човекът е дете.

                 Б. Ангелов

 

Останах си дете, макар осиротяла.

Наивно се оглеждам в света,

разкъсан на безбройни пукнатини

посвоему по-живи и от целостта.

Какво различно може да се случи,

как да слепя водата с пръстта?

Когато някъде избликне ручей

предшества го умора и тъга.

Тече реката лятна, искрометна,

разделя и събира хиляди съдби.

Мелодия на върбовата флейта

за соло и оркестър пак звучи.

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??