Aug 14, 2020, 5:28 PM  

Лято 

  Poetry » Landscape, Other
723 0 0

Звездити красиви ме канят на танц!

Нежен, безкраен валс...

 

Блещукат омайно в дълбокото нощно небе.

Красят тъмнината в тихо присъствие 

и галят сетивата с вечно магично обаяние!...

 

Всяко лято е прекрасно!

Топло, весело, прехласно...

 

Усмивките се леят, 

а сърцата греят и копнеят...

като слънцето жарко във високото светло и ясно,

пастелено синьо небе.

 

Душите са волни и леки,

като фините бризове по морския бряг.

 

Вълните не плашат, а сливат се в нас!

Водата - солена изпива всяка мъка,

изтръгва шумната умора и страха.

 

Лято...

Желание да е вечно!

 

Оценявай всеки миг! 

Наслади се на всеки весел летен вик!

 

Ту на птичките прекрасни,

ту на морските вълни, тъй страстни!

 

Ту на шепота на нощните щурци в топла тъмнина,

ту на някоя падаща звезда в омайна лунна светлина.

 

Оценявай свободата,

тя е лято!

 

Оценявай топлината, 

обожавай дори и горещината!

 

Не забравяй синевата, 

в безкрая на водата.

Гларуси и чайки,

пясъците жарки...

Миди, охлюви, рапани;

водорасли, във водния потаен свят расли...

 

Любувай се на цветята! 

С цветовете на дъгата.

Най-различини, 

тъй сладки, учтиви и милички!

 

Когато летен дъжд завали, 

тогава малко се поспри и с водата небесна се слей!

Безгрижно ти се отпусти и не говори!...

След това излез навън и мириса на почва поеми...

на него се понаслади!

 

Със семейството се събери, 

веселие и радост да се зароди!

Близост, топлина...

Спокойствие и добрина!

 

Обичай лятото докрай!

Не забравяй, тези дни са земен рай!

Силно ти ги прегърни и в топлината волно полети!

 

 

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??