Oct 9, 2018, 9:07 PM

Лъжец по неволя... 

  Poetry » Love
492 4 3

Излъгал съм ги всичките любови!

Това, което в мене чувствам не излиза. 

Заключих любовта си във окови. 

И вместо да я давам, я написах... 

Лъжеца е лъжец от празни приказки. 

Защото думите се губят без усещане. 

Дъжда щом все не спира във очите ти - 

"Обичам те" е всъщност сякаш грешно... 

Излъгах те. Излъгах от желания. 

От нежност, със която ме погали. 

От мъка и от болка. От страдания, 

които без да искам са ми да̀ли... 

Не ми прощавай никога, а ме обичай! 

Оковите ще счупя с любовта ти! 

Защото нищо няма да е по-различно, 

освен горчивото, че някак си лъжа е...

 

Danny Diester

08.10.2018

Marburg, Germany 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Заключих любовта си във окови.
    И вместо да я давам, я написах... "
    И сега някой трябва да обича за двама, за да има една любов - голяма. Искрено, самоизобличително, Ех, тази неволя...
  • Отново завладяващо! Трудно се коментира нещо, което направо потъва в сърцето ...
  • ...
Random works
: ??:??