Apr 10, 2014, 10:51 AM

Любов ли? 

  Poetry » Love
826 0 1

Любов ли? Знам те, сричам те отдавна,

римувам те на всеки ъгъл в мил куплет,

изпращам те до вкъщи със походка бавна

и ставам с изгрева да те посрещна в пет.


Когато болна си - лекувам те със ласки,

когато плачеш - с руйно вино те теша,

но грейнеш ли - бълбука изворче от страсти,

а аз до теб в вълшебен свят лежа.


Но ти защо, любов, ме гледаш днес сурово,

къде и как, до болка ли те нараних,

не стреляй ме със погледи-олово,

сърце едничко имам, на теб го подарих!


Не се цупи любов, ех, хайде, усмихни се,

да блесне слънчице във моите очи,

виж как съм коленичил, в скута си стаих те,

бъди ми бяла пролет с цветчетата-лъчи.


Навярно тъй, любов, редиш ги чудесата -

с магия до премала, с букетче от мечти,

аз искам те красива, жар-птица под дъгата,

звездицата небесна що сладко ми шепти!


© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??