Любов различна има
На този свят любов различна има –
като въздишка лека, даже като стон,
красива и заучена със рима
или пък чувствена, която е бетон.
Любов, която в облаците те издига
и във сърцето ти завинаги гори,
към нея пътят трудно се намира
и белези оставя в нашите души.
За еротичната не ще говоря,
до нея стига се по стръмни стъпала,
но пък лиричната ми е стихия,
дълбоко ме докосва и вълнува тя.
Любов, която нежно ме опива,
която идва с пролетния дълъг ден,
любов, която прави ме щастлива,
любов такава винаги живее в мен.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.