Такава е тя, трудно ми е да дам генерално обяснение.
Тя е като привидение,
не предусещаш нито нейното присъствие,
нито нейното отсъствие.
Тя е едно необуздано човешко явление.
Изпитваш от нея блаженство, умиротворение,
към нея благоговение, а след нея падение.
Няма ден и нощ, сън и блян без нейно присъствие.
Няма ден и нощ, сън и блян след нейното отсъствие.
Тя е в постоянно движение.
Тя е за живота най-ценното учение.
© Dimitar All rights reserved.