Feb 13, 2012, 6:51 AM

Любовта като религия... 

  Poetry » Phylosophy
592 0 3

Любовта като религия...

               

                             Посвещение:

             Това не е признание в любов. В тия

             стихове сме двама: аз и ти...

             Просто аз съм поет, а ти си хубава Жена!..

 

Дори сега загледан над морето

за тебе мисля скъпа моя днес,

а мислите ми грабват ветровете

и ги разнасят като Блага Вест...

 

На хората аз искам да напомня,

че с Времето е вечна Любовта-

единствена религия световна

във култа без забрана на Страстта!..

 

И всеки посветен прекрасно знае,

че не изисква строгост тя и пост

и няма забранен от нея таен,

налагащ въздържание въпрос...

 

На всеки посветен тя с постоянство

предлага във тържествен ритуал

да изживее чудното пиянство

на Вечността... И още в земния си Дял...

 

... Макар че никой в своята родина

не е възможно и да е Пророк:

то в Любовта Жената е  Богиня,

а влюбеният в нея Мъж е- Бог!..

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??