Jan 16, 2018, 12:11 AM

Любовта ни избира... 

  Poetry » Love, Phylosophy, Free verse
292 1 2

Любовта ни избира...

 

Ето че, избяга от ръцете ни,

като блус в магия прегръща ни...

и не може вече да се отрече...

на свободата в полет се отдаваме...

 

Някой вече ни предупредиха,

че може и да не се получи...

други явно ни разкриха...

но слънцето ни благослови...

 

Като танго в звезди ни изненадва,

любовта ни среща и ни избира...

без заклинание душите омагьосва,

и без да се замисли отдава се сърцето...

 

Копнеем за мига, в който ще я поемем

като въздух, и ще я прегърнем с вятъра

така както дъжда нежно целува росата

и копнеем да усетим живота един другиго...

 

Ето че, любовта ни посреща и ни избира

превръща се в смисъла и вдъхновението

без заклинание душите омагьосва,

Копнеем да живее усмивката на другия...

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??