Люляк има в стаята.
Лилав люляк -
в стъклена
прозрачна,
релефна ваза.
Мирис на люляк.
Лилав.
За радост ми нашепва
- нова и вечна,
блестяща като слънчевите
отблясъци на стъклото:,
и с мъдростта на лилавия цвят,
с престижа на лилавия люляк уханен.
4.05.1991г.
© Марина Ангелова All rights reserved.