Sep 19, 2010, 1:43 PM

Магия за обич 

  Poetry » Love
1048 0 13

Откъснете билка омайниче!

Откъде, ще ви каже сърцето ви.

Почакайте до пълнолуние,

нали от любовно безсъние страдате?

Изкъпете се в потока лунни лъчи!

Сложете си бялата дреха

на чистите помисли!

Запалете жертвена клада

от премълчани признания

и несбъднати блянове!

Напълнете  с надежди

кристалната чаша на душата си.

Потопете билката в сълзи неизплакани,

в капчици кръв от сърцето изстрадало.

Добавете цвят от сънища пламенни

и незабравката  на първите трепети.

Прибавете вярата на нестинарка млада

и искри от пожара в душата си.

Съберете всичко в кристална чаша.

Докоснете я с устни. Шептете: “Обичам те!”

В най-звездната нощ, в най-тихия час

под вълшебните сенки на върли букаци,

сред аромата на цъфнали люляци

позовете душата му с глас на гугутка.

Той ще дойде, омаян от трепетни чувства,

със сърце, за любов  зажадняло...

Подайте му чашата нежно,

утолете му жаждата.

И празнувайте своето щастие!

Празнувайте заедно!

© Генка Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??