Jul 9, 2015, 12:46 AM

Майчин завет 

  Poetry » Other
436 0 0

Ето ме, родих се, майчице,
на тази толкоз хубава земя,
разрязах с писък тишината,
оставих кървава следа.

 

За първи път ме гушна и целуна
с молитва блага нежно ме дари,
да живея и след себе си оставя,
светли непорочни бъднини...

 

Да следвам смело аз завета
на безстрашливите ми деди,
да браня род и моята родина,
да бъдат светли земни дни...

 

И когато в лоното си прибере ме
след минали години вечността,
ще бъда чист пред Бога и света
с раздадена на хората душа..

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??