Макар
и утопично -
нека по-скоро
Колчем се живее без парѝ,
никой нищо никому не ще дължи
и омраза ще се изпари,
и любов божествена ще се множи!
Колчем се живее без парѝ
и богатството ще е всемир духовен,
и душѝте - и сърцати, и добри,
и светът - най-сетне - обетован...
© Стоян Минев All rights reserved.
„Без пари и дашни жени - мъжките мечти 😄“:
„Дашните женѝ“ се изхабяват
и да ги обичат - въжделеят,
и при все че се опустошават,
за мъже-закрилници лелеят...
Че до време е и „дашността“ им;
сетне ги прегръща самотата
и светът им става нескончаем
низ от празноти в сърцата.
И дали с парѝ ще ги подлъгват
или без парѝ ще се себеотдават,
„дашните женѝ“ себеизтръгват
се от любовта, която заслужават...
Ала потърпевши и мъжете
са, защото си по тях припламват
Ех, женѝци дашни, разберете! -
Връща се - мъже да се подмамват!