Sep 7, 2009, 1:45 PM

Малка ученичка 

  Poetry » For kids
896 1 21

 

Нашата Ивана ,,ученичка'' стана.

В детска ясла 3, ще ходи на игри.

В раничката сложи памперс, биберони

и едно мече с тъничко гласче.

 

Рокличка приготви и пантофки-чифт,

да е пременена утре в призори.

,,Но защо сега не идва вечерта?

Нощничка сама да си облека.''

 

Кученцето мило, дето е любимо,

през глава зави до нея да заспи.

Щом стъмни се вече пижамката облече.

Седна в скута мамин и на мама рече:

 

,,Аз те тавам, мамо, тутлин ного лано.

Затова сига суагай ме да спя.

Утле със децата цакаме иглата.

Ного са добли, плавят с мен бели.''

 

Нашата Ивана ,,ученичка'' стана.

Раничка сама метна на гърба.

Кипра-накипрЕна, гизда-нагиздЕна,

в детска ясла 3 храни се и спи!

 

 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??