Jul 21, 2023, 8:21 AM  

Малка утринна Жена 

  Poetry » Love
229 3 3

МАЛКА УТРИННА ЖЕНА

 

... в утринната тишина, там на столичната гара,

тъкмо свивах си една – първа за деня, цигара,

и, не щеш ли, изведнъж зърнах те на коловоза –

с някакъв ужасен мъж, стиснал бялата си роза,

в миг сърцето ми заби, Витоша над мен се свлече,

и с "To be, or not to be?" аз си казах край, човече! –

 

тя е влюбена във друг! – кой ли теб не те заряза,

хайде, махай се оттук, ей го Дунав мост, Маказа,

никому необходим, все тъй сам – тъй безполезен,

пътищата ти към Рим дим са в твоите поезии,

Бог ти прати светлина, спри за миг на коловоза?...

Малка утринна Жена маха ти с прощална роза.

 

16 юлий 2023 г.

гр. София, 7, 20 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??