May 20, 2016, 8:01 AM

Мамон 

  Poetry
344 0 0

                                                                    Мамон

 

Музо, възпей оня пагубен гняв на Мамона...

Мамон беше дива природа,

Златният демон.

Мамон беше вътрешен глас

на Н. Ц. В. цар Капитал.

Мамонът е култ !

С безброй

Егоисти, кариеристи, джудисти...

Стожер

на кредита и инвестициите

в държавата ...

 

Но днес ний

не вярваме вече в царе или супер герои

 - нито европейски, нито пък свои.

 

България бе ограбена и съсипана.

Няколко банки фалираха...

Мамон тържествува...

             -----------

Стига толкова.

 На кого му дреме, на Хекуба?

 

(без претенции за много оригиналност...)

© Александър Митков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??