Oct 3, 2010, 11:07 AM

Маската 

  Poetry » Other
1187 0 29


Няма как да се влюбиш във мене,
аз съм стара, дебела и грозна,
и очите накъсо все гледат,
очила щом забравя да сложа.

Разминават се в различни посоки.
От погледа ми е - астегматичен.
Тебе гледат, а мене все сочат,
едно със друго не си приличат.

И косите ми разчорлени, бели,
разпилени по кривата гърбица
вода и гребен не са видели
от как в една река се къпаха.

От ноктите ми черното излиза,
натрупвано с години, като спомен
и маникюра ми не го побира,
нищо че е дълъг, като корен.

Не,
няма как да се влюбиш във мене
и метлата ми не е прахосмукачка.
.................................
Върви си вече, дявол да го вземе,
Ще свалям маската, че ми е пречка.


© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??