На Смиф - "с обич и омерзение" :):)
Прозрачна ставам, боже, ще изчезна,
като дихание ще се стопя,
ще се разтворя в кислородна бездна
и ще попия в нощната тъма,
ще залюлея вятър безпосочен,
ще избуя във стръкче от трева,
в крилата на заспало водно конче
ще се поселя като речен прах.
И ще ме вдишаш като лунен атом,
от теб ще потека като сълза
и кротко във мастилото кафяво
като невидим пулс ще отшумя.
01.12.2010
© Росица All rights reserved.