Feb 2, 2023, 3:44 PM

Матице, тебе глаголя 

  Poetry » Other
261 0 8

 

Сакам на сгледа да идем, че плаче

в мене сърце от сабайлян.

Тебе глаголя аз, мале, и рача

Стойна жена да ми стане.

 

Чувам, че нейната матица чака

знак да дадат годежари.

Сякаш в оджака с мърва ортака

ме пепели и ме жари.

 

Стиден си поглед той на момата

хвърли по заник. Наорлен

станах, нежели да хване ръката...

Знай ли на що съм способен?

 

Той е убог, тъй хортуват у село,

мигар измамил би всички?

Пенджери носи и някак умело

врътва си хитри очички.

 

Стойна ще мине с мен под венчило,

нашият син ще люлее.

Нека посегне на либето мило

другият, ако посмее!

© Мария Панайотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??