Nov 28, 2013, 5:54 PM

Матрьошка на вечността 

  Poetry » Phylosophy
602 0 2

 

Още е есен. Едно име и пълна измислица.

Като парцали висят сухи листа по клоните.

Хладно слънце дели  мъгливи утрини от  нощите -

в късноесенната ми същност.

А беше лято на една  ръка разстояние.

Жегаво до полуда.

Безподобно, греховно и свято,

бременно от сладост и ухание...

Порои и бури изтръгнаха корените му,

отлитащи птици изпиха соковете...

Мълчалива и строга пристигна дългата есен.

С  глухи стъпки крачат дните

по магистралите  на кръвта ми.

Самотата е моето ехо.

Оредяха тълпи, обезлюдиха се улици,

тъжно барабанят дъждовете.

Ах, хризантемо моя, само ти  остана

в есента ми да светиш!

Осланена, но още жива!

Сънено и меланхолично текат реките.

Камъните заспиват.

Светът се спаружва като сух плод.

 Разбирам, че есента е измислица,

но и другото име на вечността,

а аз съм втора матрьошка в нея.

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Изключително стихотворение!Наистна е забележително- толкова различно, СИЛНО, нежно, разтъсващо и красиво!Докосна ми сърцето!!!!!!!
    Много ти благодаря за прекрасния ти коментар за моето произведение!
    МНОГО СИ ТАЛАНТЛИВА!!!!!
    МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ И УВАЖЕНИЯ!
  • Силно! Много силно и стилно!
Random works
: ??:??