МЕТАМОРФОЗА
Мечтата срещнала веднъж реалността,
погледнала я и попитала с почуда:
– Защо, любезна, си помръкнала така?
Преди сияйна бе, красива, просто друга...
– Да, мила моя, преди време бях различна –
горчиво се усмихнала в ответ реалността.
– Причината е иронична и типична:
сега реалност съм, тогава също бях мечта...
© Атанас Димитров All rights reserved.