Feb 24, 2016, 7:42 AM

Метаморфоза 

  Poetry » Love
286 0 0

Искам да се сгуша с теб в мойта какавида,

да те обгърна с жадни пръсти

чак до мозъка на костите ти.

Да изуча вкуса и аромата ти

до последната им скрита клетка

и като естествено твое продължение,

да се слея със съществото ти

и да се преродим в пеперуда с две сърца.

Крилете ни ще бъдат избродирани

в червено с игли от ванилови шушулки.

Цветовете ни ще светят в тъмното,

ще осветяват нощните пътеки

и завоите, и обратите след всяка буря.

Мъглата ще ни прави път

и прелитайки между капките,

ще пърхаме с криле танцувайки,

а окраските ни ще прегръщат светлината.

Пеперудите сънуват ли?

Не знам…но с теб ще сънуваме!

Ще сънуваме, че сме хора, сгушени в пашкул.

Любов, обречена, да бъде пеперуда с две сърца.

© Нина Кирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??