Jul 9, 2007, 5:47 PM

Миг на откровение 

  Poetry
972 0 9
 

МИГ НА ОТКРОВЕНИЕ

 

 

Звучи цигулка с чувствени струни.

Светлина от свещ трепти.

Чаша вино докосва жадни устни.

В топъл блясък кристалът искри.

 

Чува се самотно дихание.

Нежни ръце подпират чело.

Откъртва се ридание.

И сълзи се смесват с вино.

 

Крехко тяло се изправя с обаяние.

Като полъх се понася

в танц със ангелско очарование.

Сякаш танцът болката далеч отнася.

 

 

Тяло - божие творение.

Танцува с душа на привидение.

С любов се смесват

звук и танц в странно умиление.

 

Силен дрезгав звук.

Разбит е мигът на откровение.

Спира дъхът. Сама е.

Пък и не очаква посещение.

Кой ли сега звъни? С какво ли намерение?

© Ирина Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??