Jul 19, 2012, 2:09 PM

Мими е болна 

  Poetry » For kids
1256 0 13


Болно е детето, 
болна е главата,
болно е нослето,
болни са краката.

Болни са ръцете,
сините очички,
болни са и двете
Мимини ушички.

Хапчета – горчиви.
Как да ги изпие?
Капките – лютиви...
Мимето се крие.

Нищичко не хапва,
нищичко не иска,
тихо под юргана
Мечо само стиска.

„ВинЦе искам, мамо!”-
Мимето бълнува -
„Малко винЦе само!”-
сигурно сънува.

Майка ù се чуди,
татко 
ù се мае,

кучето ù Руди
тихо, тихо лае.

Дядо Ганчо само
под мустак се киска,
Витамин Це знае,
че детето иска!

„Хайде, скъпа, винЦе!
Лапай да си здрава!”
Витаминче, Мимче!”-
дядо ù подава.

Колко е добричка!
Бързо го изпива
с мъничко водичка...
И така заспива.


© Нели Господинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??