Jul 10, 2014, 5:27 PM

Миниатюри 

  Poetry » Love
288 0 0

 

                Миниатюри 

 

                     * * *           

Тръпката  в  сърцето  ще  потисна.

Ще  остане  ялова  във  мен

и  вълната,  тази  що  към  мене  плисна,

знам,  ще  е  за  нея  сетният  ù  ден.

 

Зная,  пак  ще  трепвам  при  твоето  име.

Ще  пристигнеш  в  някой  неочакван  ден,

но  сега  извиквам:”Моля  те,  спаси  ме!

По-добре  да  духа  вятърът  студен.”

 

                

                     * * *

 

Любов  ли  е  или  пък  лудост?

Кой  може  днес  да  разгадай?

Сърцата  се  разтварят  с  радост

преди  да  дойде  месец  май.

Но  кой  кажете  ми  последно,

пред  мене  ще  опровергай,

че  любовта  е  нещо  редно

щом  глупав  прави  те  накрай?

 

 

                  * * *

 

Аз  две  ръце  прострях  към  тебе  с  вяра,

за  да  ги  поемеш  и  ме  утешиш.

Обич  търсих  само,  но  намерих  пара.

Сега  погледни  ме  -  хубаво  ме  виж!

 

 

                  * * *

 

 

Виж  вятърът  далече  гони  листи

и  облаците  пръска  с  рамена,

и  времето  пътека  уж  разчисти,

а  грабна  ми  поредната  вълна.

За  полет  пак  крилата  си  разтворих.

Ще  те  догоня,  с  теб  ще  полетя,

и  с  порив  луд  пространството  разпорих

и  яхнах  с  вяра  сетната  мечта.

 

 

 

                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??