Jun 3, 2010, 5:56 PM

Миниатюри 

  Poetry
570 0 6

                ***

усетих

миризмата на мислите

дочух думи

с две ръце

към гърдите ги притиснах

изписа се и се залюля

цветен образ

изправи се

ти си

 

сега те чакам

да ме погалиш

 

              ***

Мълчиш... не погален,

с пръсти стискаш

гърлото

да не чуеш себе си,

че съм ти нужна,

нужна...

Нужна като хляба

и виното,

като името,

като трите пръста,

с които се кръстим...

 

              ***

Ръждиво е,

горестно

от различните истини.

Обич да си дадем

ще можем ли?

Като скала са нозете ми -

не звъни камбана

и към теб не тръгват...

 

Последен вик

и тихо разминаване...

© Дима All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??