Jun 11, 2010, 7:14 PM

Мир 

  Poetry » Phylosophy
610 0 0

Тази нощ звезди ще има,

почакай само и ще видиш,

твойта люлка под брезите гние,

гявол споменът ти за шуплака трие...

 

Почакай само и ще видиш,

огън тлее, не беснее,

гърдите дишат, румено дете се смее,

но за черен страх ти слънцето продаде,

на чорлавите мисли лесно се отдаде!

 

А може би е тъй по-лесно,

да те блъска, да бумти живота,

трескаво от нищото да бягаш,

в бесни си гонитби ти да давиш

огънят, звездите, спомена за дните...

© Владислав Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??