Feb 19, 2008, 2:31 PM

Мисли в парка 

  Poetry » Civilian
807 1 1

...

Обичам да стоя във парка

с вперен поглед в хора покрай мен,

обичам да ги гледам, влюбени без мярка,

застанал кротко до вековния им клен.

 

Едни забързани, а други бавни,

трети смеят се високо с глас,

четвърти крачат с мисли разни,

а пети втренчени към мен без власт.

 

Така замислен с листа под ръка

разбирам, че във парка съм различен,

прегръщайки се гордо с хорската мъгла,

в любовта към тях аз чувствам се безличен.

 

Но привечер, когато мракът победи

и всички легнат в меките легла,

денят връз него пак ще долети

наред със дързостта на цялaта тълпа.

 LIKADEVONEN (30.09.05y.  18:10h.)

© Илия Деведжиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасен стих!Хареса ми!Поздрав!
Random works
: ??:??