May 27, 2008, 2:46 PM

Мисля за революцията 

  Poetry » Civilian
716 0 5
Мисля за революция...
Онзи дързък скок,
сред равната ни еволюция;
Бързият поток, понесъл
по планински склонове
гняв, болка и надежда –
тонове;
Ураганен щурм, отнесъл
страх, себичност, алчност;
Вятър, който сухите листа
обрулва и подрежда
на дните нови във пръстта;
Проливен дъжд, измил
труда в човека
от всяко бреме и ръжда
на наемност и пари;
И възвестил: човекът
е творец единствено в труда!

Вали!
Вали и напоявай
за бъдещето нови дни!

За революция се моля,
на теб, човека:
Да намери, нека, всеки
душа, очи и страшна сила,
и с нея в боя
първо себе си да победи;
Очи да има, за да види,
отвъд черния си небосклон,
светлина, живот родила
и за мечтите си подслон;
Душа в гърдите да пулсира,
щом злото глас отново извиси;
Ръка да има... нежна
за житен клас, за детско чело,
но твърдо да убива
неправдата във себе си
и в нас.

Да строи... нека, да не спира.
Да строи на бъдещето
нови дни!

Мисля, моля се и зная -
Революция ще има!

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??